"Voor meer betrokken vrijwilligers binnen de vereniging"

Algemeen

Vrijwilligers vormen de kracht van uw vereniging. Maar hoe kunt u al deze vrijwilligers enthousiast en betrokken houden? Hoe kunt u zorgen dat zij zich met plezier en op een effectieve manier inzetten voor uw vereniging? Het antwoord is eenvoudig: met behulp van de Vrijwilligersmodule van Sportlink Club.
Van bardienst draaien tot training geven. En van het schilderen van de kleedkamers tot het begeleiden van toernooien. Voor al deze activiteiten bent u als vereniging afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Met de Vrijwilligersmodule, die volledig geïntegreerd is met Sportlink Club, kunt u de gehele vrijwilligersadministratie eenvoudig stroomlijnen. Uw vrijwilligerscoördinator kan in aanzienlijk minder tijd méér halen uit het vrijwilligersbestand van uw vereniging.

Klik op bovenstaande button om een demonstratiefilm van Vrijwilligersmodule te bekijken.

Wat kunt u verwachten?

De Vrijwilligersmodule is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gebruikers. Daardoor bent u verzekerd van alle functionaliteiten die u in de praktijk daadwerkelijk nodig heeft. Met de Sportlink Club Vrijwilligersmodule kunt u onder meer:

  • Diverse vrijwilligerstaken vastleggen.
  • Instellingen voor uw vrijwilligersbeleid invoeren, bijvoorbeeld welke leden verplicht zijn tot vrijwilligerswerk en voor hoeveel uur.
  • Een overzicht invoeren van alle vrijwilligers.
  • Per persoon de voorkeuren invoeren (data, tijden, soort taken).
  • Per persoon een vrijwilligerstaak inplannen.
  • Per persoon bijhouden of diegene is vrijgesteld van taken of dat deze afgekocht zijn.

Al deze zaken hoeft u maar eenmalig in te stellen in de Vrijwilligersmodule. U kopieert namelijk heel eenvoudig en snel de instellingen in de Vrijwilligersmodule van het oude seizoen naar het nieuwe seizoen. Vervolgens hoeft u alleen nog maar de wijzigingen aan te geven. Het inplannen van de vrijwilligerstaken wordt hierdoor een fluitje van een cent!

Wat zijn de voordelen?

Eén toegankelijk systeem

De Vrijwilligersmodule is volledig geïntegreerd in Sportlink Club en daarmee gekoppeld aan uw ledenadministratie. Via Sportlink Club kunt u uw vrijwilligersbeheer inzien vanaf iedere computer met internet. Het systeem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zodat iedereen hiermee kan werken.

Altijd het overzicht

Met één druk op de knop heeft u een overzicht van alle vrijwilligers, taken en werkzaamheden. Zo kunt u met de Vrijwilligersmodule uw vrijwilligerstaken sneller en effectiever organiseren.

Voorkeuren en kwaliteiten in beeld

De één staat graag achter de bar, de ander helpt liever met klusjes of het bijhouden van de website. De Vrijwilligersmodule geeft u inzicht in welke taken uw vrijwilligers leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Inzicht in beschikbaarheid

In de Vrijwilligersmodule kunt u registreren wanneer uw vrijwilligers beschikbaar of verhinderd zijn. Ook kunt u eenvoudig invoeren hoeveel uur uw vrijwilligers kunnen of willen besteden.

Iedereen helpt mee

Binnen verenigingen zijn het vaak dezelfde mensen die veel werk verzetten. Met behulp van de Vrijwilligersmodule schakelt u ook andere leden en ouders makkelijker in. U ziet immers niemand meer over het hoofd. Bijkomend voordeel: zo vergeet u nooit meer iemand bij de jaarlijkse bedankronde!

Eenvoudig contact

De smoes ‘ik was vergeten dat ik bardienst had’ behoort tot het verleden. Met de Vrijwilligersmodule stuurt u in een handomdraai een e-mail met een herinnering naar al uw vrijwilligers of slechts een selecte groep.

Goede kwaliteit voor een scherpe prijs

Voor de Vrijwilligersmodule rekenen wij geen vast bedrag, maar een bescheiden jaarlijkse bijdrage per lid. Zo betaalt u altijd naar draagkracht van de vereniging.

Samenwerking met verschillende sportbonden

Door de nauwe samenwerking met de verschillende sportbonden bestaat de mogelijkheid dat u niet alleen standaard de beschikking heeft over Sportlink Club, maar ook over één van de aanvullende modules.

Klik hier om te kijken of uw vereniging standaard beschikking heeft over de Vrijwilligersmodule.